fbpx
Skip links

SEO | Zoekmachine optimalisatie

SEO staat voor ‘’Search Engine Optimization’’ oftewel: zoekmachine optimalisatie. SEO is gericht op het optimaliseren en verbeteren van de vindbaarheid van je website of webshop door zoekmachines als: Google, Bing en Yahoo. We hebben het hier niet over de betaalde advertenties die bovenaan de zoekresultaten verschijnen. Het gaat hier om de vindbaarheid binnen de organische zoekresultaten. Hoe kom je hoger in Google zonder te investeren in advertenties? Het antwoord hierop: relevante content! Door middel van SEO technieken zorgen wij ervoor dat je website beter gevonden wordt.

Hoe vaak komt de keyword terug in de webpagina?

Zoekmachines als Google herkennen de inhoud van je website. Geeft jouw website op een ‘’slimme’’ manier antwoord op de vraag van de gebruiker? Welke zoektermen worden gebruikt door jouw bezoekers? Komt dit overeen met de inhoud van de webpagina? Hoe vaak komt het woord terug in de webpagina? Dit zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet houden als je blog of pagina publiceert.

Waarom SEO?

De website bezoekers die je doormiddel van SEO naar je website trekt is over het algemeen kwalitatief beter dan bijvoorbeeld de bezoekers die door advertenties op je website terecht komen. Wanneer je voor advertenties kiest is dit tijdelijk en kost het geld. Je wordt met SEO dus daadwerkelijk gevonden door de doelgroep die jouw product of dienst target. Dit resulteert tot meer conversies!

SEO=24/7 promotie

Met SEO profiteer je 24/7 van je hoge ranking in zoekmachines als google. Als google de content op de website waardeert, kom je automatisch hoger in de zoekresultaten terecht. Met SEO kom je niet tijdelijk in de zoekresultaten terecht als bij betaalde advertenties wel het geval is.

Leave a comment

Name*

Website

Comment